TORILL IVERSEN
Terapiridning og Klassisk Dressur

Fevåg -
Tlf 450 05 344

SOLBAKKEN GÅRD 

 
UNDERVISNING og OPPSTALLING
Jeg drar til Trondheim ca en gang per mnd. for å undervise i klassisk dressur, lange tøyler, arbeid for hånd og generell hestehåndtering. Jeg tar også imot oppdrag i andre deler av landet.

På min facebookside "Treninger med Torill Iversen i Trondheim" legges det fortløpende ut info om nye trenigsdatoer i Trondheim.

Undervisningen er lagt til ulike staller, og det er jeg som forflytter meg rundt slik at dere som skal ri slipper å transportere hestene. Om du ikke har tilgang på ridebane/ridehus, kan du kontakte Stall Nidelv. Der er det flere gjestebokser, og lett å få oppstalling.
 
Jeg tilbyr også fullpensjons oppstalling på utegang for hingster og vallaker. Det har etterhvert blitt stor pågang, så om du skal reise utenlands eller av andre årsaker har bruk for å sette bort hesten din en periode, må du bestille plass i god tid.
 
 Bilder fra utegangen ligger her.
BAKGRUNN 

Galopperende hester.

Det tidligste minnet jeg har om hest, er at jeg så et program på tv om villhester. En hel hesteflokk kom galopperende over en stor slette, og dette gjorde et vanvittig sterkt inntrykk på meg. Dette tidlige barndomsminnet har vært med på å forme hvordan jeg er både som trener og som rytter.

 

Det vakreste ved hesten synes jeg er stoltheten, mildheten, bevegelsene og de fantastisk vakre øynene. Rett og slett verdens vakreste skapning for min del. Og det er dette jeg ønsker å bevare og fremme når jeg trener, rir og instruerer andre hestemennesker.

 
Ex stevnerytter

Jeg har en blandet bakgrunn. Aller først kom timer, og atter timer……, i naboens stall. Deretter fulgte to år på hestelinje på Fjordane Folkehøgskole, før det ble noen år med arbeid i stall. Jeg var også aktiv konkurranserytter i dressur tom MB nivå i noen år, før hesten min ble arbeidslei og sa «takk for meg». For meg ble dette starten på en spennende reise hvor jeg måtte tenke nytt, og i dag gløder gamle Boz av arbeidsvilje og treningslyst:) 


Milagro og Pier leker hjemme på gården i Fevåg
 

Gode gamle Boz is still going strong 

Fysioterapeut.

Min fagbakgrunn som fysioterapeut er for meg et veldig nyttig verktøy i arbeid med hester. Fysioterapien har ikke minst gitt meg veldig god forståelse m.h.t. å arbeide med balanse, styrke og løsgjorthet både hos hest og rytter.  


Jeg er også utdannet terapiinstruktør, og driver med terapiridning på gården min.
 

Kommunikasjon og gjensidig forståelse.

Forøvrig er det to andre aspekter som er spesielt viktig for meg når jeg underviser; kommunikasjon og gjensidig forståelse. Sammen med balanse, styrke og løsgjorthet danner dette grunnlaget for at hesten kan få vist seg fra sin beste side under rytter.

 

Jeg liker å undervise alle typer ryttere og hester, og bruker også mye bakkearbeid i undervisningen min. Både når det gjelder ren håndtering og lydighet, men også problemløsning som man ikke kommer i mål med fra salen. Da tenker jeg både på innlæring og ”opprydding” m.h.t. kommunikasjonsproblemer.

Inspirasjon.

Jeg har mange forbilder og folk som inspirerer meg til å bli et bedre hestemenneske. Den eldre klassiske ridelæren er det som former undervisningen min mest. Men jeg henter også elementer fra andre steder, både fra natural horsemanship og fra frihetsdressur.

 

Jeg har også noen år bak meg som mer rendyrket rytter etter Bent Branderup sin lære, og det er mange verktøy derfra jeg fortsatt bruker. Men for meg er det aller viktigste at hest og menneske skal trives og ha det bra sammen, ikke hvilken lære man er inspirert avJ.

 

Jeg har drevet freelance som instruktør i ca. 12 år. De siste årene har jeg gått mer tilbake til røttene mine og jobber mer med hesten som helhet - ikke bare som konkurranse/sportshest.

 


Glade utegangsgutter på tur:)